DEKLARATA PËR KUKIT

1. Deklarata për kukit
1.1. Rreth kukive
Uebsajtet përdorin teknika inteligjente dhe të dobishme për të përmirësuar lehtësinë e përdorimit nga përdoruesi dhe për ta bërë sajtin sa më interesant që të jetë e mundur për secilin vizitor. Një prej teknikave më të mirënjohura përfshin kukit. Kukit mund të përdoren nga zotëruesit e uebsajtit ose palët e treta, siç janë reklamuesit, të cilët komunikojnë përmes uebsajtit që vizitoni.

Kukit janë skedarë të vegjël teksti që uebsajtet i ruajnë në kompjuterët e përdoruesve. Informacioni që përmbajnë kukit mund të përdoret gjithashtu për të gjurmuar lundrimin tuaj në uebsajte të ndryshme që përdorin të njëjtin kuki.

Kukit klasifikohen sipas kohëzgjatjes dhe se kush i vendos ato.

Ne besojmë se është e rëndësishme që ju të informoheni rreth kukive që përdor uebsajti ynë dhe për çfarë qëllimi përdoren ato. Qëllimi është i trefishtë: ne duam të garantojmë privatësinë tuaj, lehtësinë e përdorimit, si dhe financimin e uebsajtit tonë, sa më shumë që të mundemi. Shpjegimi i mëposhtëm ju tregon më shumë rreth kukive të përdorura në uebsajtin tonë dhe përmes tij dhe për çfarë qëllimesh.

2. Si përdoren kukit nga Volvo Group dhe/ose bizneset dhe markat e tij
Volvo Group i përdor kukit për të grumbulluar statistikat e vizitorëve dhe për të regjistruar informacione rreth preferencave tuaja ndërsa navigoni përmes uebsajteve. Qëllimi ynë për të përdorur kukit është të përmirësohet përdorimi i sajtit për ju si vizitor.

3. Kukit dhe funksionet e tyre
Lloje të ndryshme kukish përdoren për qëllime të ndryshme.
Më poshtë do të gjeni një listë me llojet më të zakonshme të kukive dhe qëllimet për të cilat përdoren.

3.1. Kukit e sesionit
Kukit e sesionit ruhen përkohësisht në memorien e kompjuterit tuaj ndërsa lundroni në një sajt, për shembull për të monitoruar se cilën gjuhë keni zgjedhur. Kukit e sesionit nuk ruhen në kompjuterin tuaj për një periudhë të gjatë kohore, por gjithmonë zhduken kur ju mbyllni shfletuesin e uebit.

3.2. Kukit e përhershëm ose kukit monitorues
Një kuki i përhershëm ruan një skedar në kompjuterin tuaj për një kohë të gjatë; ky lloj kuki ka datë skadence. Kukit e përhershëm i ndihmojnë uebsajtet të kujtojnë informacionin dhe cilësimet tuaja kur t'i vizitoni në të ardhmen. Kjo rezulton në akses më të shpejtë dhe më praktik duke qenë se, për shembull, nuk keni pse të identifikoheni sërish.

Kur ka kaluar data e skadencës, kuki fshihet automatikisht kur ktheheni në uebsajtin që e ka krijuar.

3.3. Kukit e palës së parë
Këta vendosen nga vetë uebsajti (i njëjti domen si ai që është në shiritin e adresës së shfletuesit) dhe mund të lexohen vetëm nga ai sajt. Këta kuki përdoren zakonisht për të ruajtur informacione të tilla si preferencat tuaja, për përdorim kur vizitoni sërish sajtin.

3.4. Kukit e palëve të treta
Këta vendosen nga domene të ndryshme nga ai i shfaqur në shiritin e adresës së shfletuesit që është nga një organizatë ndryshe nga zotëruesi i uebsajtit.

Kukit që, për shembull, përdoren për të grumbulluar informacione për reklama dhe përmbajtje të personalizuara si edhe për statistika uebi, mund të jenë “kuki të palëve të treta”.

Duke qenë se kukit e palëve të treta e bëjnë të mundur krijimin e më shumë anketave gjithëpërfshirëse për zakonet e lundrimit të përdoruesit, ato mund të jenë më delikate nga këndvështrimi i integritetit; për këtë arsye, shumica e shfletuesve të uebit ju lejojnë të rregulloni cilësimet tuaja për të mos pranuar kuki të palëve të treta.

4. Lista e kukive të vendosura nga Volvo Group

Emri i kukit Qëllimi
Adobe Analytics  
AMCV_###@AdobeOrg Ky kuki përdoret për të identifikuar një vizitor unik.

Data e skadimit: 2 vjet
s_cc Ky kuki vendoset dhe lexohet nga kodi JavaScript për të përcaktuar
nëse janë aktivizuar kukit (thjesht të vendosura në “True”).

Data e skadimit: Kur mbyllet shfletuesi
s_sq

Ky kuki vendoset dhe lexohet nga kodi JavaScript kur aktivizohet funksioni i ClickMap; përmban informacion rreth lidhjes së mëparshme që është klikuar nga përdoruesi.

Data e skadimit: Pas vizitës

s_vi Ky kuki përdoret për të identifikuar një vizitor unik

Data e skadimit: 2 vjet
s_fid Ky kuki përdoret për të identifikuar një vizitor unik.

Data e skadimit: 2 vjet
Optimizely  
optimizelyEndUserId Përmban identifikuesin unik të përdoruesit fundor. Është kombinim i një vule kohe dhe një numri të rastësishëm.

Data e skadimit: 10 vjet
optimizelyBuckets Ruan informacione në lidhje me variacionet e faqeve që ka parë një vizitor. Kjo siguron që përdoruesi të shohë në mënyrë të njëtrajtshme të njëjtin variacion gjatë sesioneve të shumta.

Data e skadimit: 10 vjet
optimizelySegments Ruan informacionin e audiencës së përdoruesit dhe informacionin e dimensioneve (p.sh. shfletuesi, fushata, celulari, lloji i burimit, dimensionet e personalizuara).

Data e skadimit: 10 vjet
optimizelyRedirect Përdoret për të ndihmuar në menaxhimin e rasteve specifike në A/B- dhe eksperimentet e targetimit.

Data e skadimit: 10 vjet
optimizelyPendingLogEvents Përdoret për të ndihmuar në menaxhimin e rasteve specifike në A/B- dhe eksperimentet e targetimit.

Data e skadimit: 15 sekonda
Hotjar  
_hjClosedSurveyInvites Ky kuki vendoset pasi një vizitor ndërvepron me një dritare modali ftese për anketë. Ai përdoret për të siguruar që të mos shfaqet e njëjta ftesë nëse është shfaqur tashmë.

Data e skadimit: 1 vit
_hjDonePolls Ky kuki vendoset sapo një vizitor plotëson një sondazh duke përdorur miniaplikacionin Feedback Poll. Ai përdoret për të siguruar që të mos rishfaqet i njëjti sondazh nëse është plotësuar tashmë.

Data e skadimit: 1 vit
_hjMinimizedPolls Ky kuki vendoset sapo një vizitor minimizon një miniaplikacion Feedback Poll. Ai përdoret për t’u siguruar që miniaplikacioni të qëndrojë i minimizuar kur vizitori të navigojë nëpër sajtin tuaj.

Data e skadimit: 1 vit
_hjDoneTestersWidgets Ky kuki caktohet sapo një vizitor të dërgojë informacionin e tij në miniaplikacionin Recruit User Testers. Ai përdoret për të siguruar që të mos rishfaqet i njëjti formular nëse është plotësuar tashmë.

Data e skadimit: 1 vit
_hjMinimizedTestersWidgets Ky kuki vendoset sapo një vizitor minimizon një miniaplikacion Recruit User Testers. Ai përdoret për t’u siguruar që miniaplikacioni të qëndrojë i minimizuar kur vizitori të navigojë nëpër sajtin tuaj.

Data e skadimit: 1 vit
_hjDoneSurveys Ky kuki vendoset sapo një vizitor plotëson një anketë. Ai përdoret vetëm për të ngarkuar përmbajtjen e anketës nëse vizitori nuk e ka plotësuar ende anketën.

Data e skadimit: 1 vit
Google Analytics  
__utmb Në disa prej uebsajteve dhe faqeve tona ne përdorim Google Analytics për të grumbulluar të dhënat për statistika. Ky kuki përcakton sesionin e vizitorit.

Data e skadimit: Pas vizitës.
__utma Ky kuki identifikon vizitorët unikë

Data e skadimit: Pas 2 vjetësh nga vendosja/përditësimi.
__utmz Ky kuki monitoron burimet e trafikut dhe navigimin.

Data e skadimit: Pas 6 muajsh nga vendosja/përditësimi.

5. Lista e kukive të palëve të treta

Emri i kukit Qëllimi
__stid
__uset
__stacxiommap
__stgmap
__stamap
__stdlxmap
ShareThis është një softuer palë e tretë që përdoret në uebsajt, i cili lejon që vizitorët të ndajnë faqet e rekomanduara të Volvo në rrjetet sociale
Sitester_Nth1695
Sitester_Referrer1695
Sitester_ActiveUserId1695
Sitester_DelayId1695
Ne e përdorim Sitester për t’iu shfaqur një sondazh vizitorëve tanë, për të marrë më shumë të dhëna se çfarë mendojnë vizitorët tanë rreth uebsajtit tonë.
UID
UIDR
Ne përdorim etiketat e uebit të ScorecardResearch për të grumbulluar të dhëna të tilla si vizitorët e rinj kundrejt atyre përsëritës, vulën kohore, URL-në, si dhe titullin e faqes së uebit. Etiketimi ScorecardResearch nuk përdoret për të identifikuar përdoruesin që viziton faqen. Gjithashtu, të dhënat e grumbulluara nga ScorecardResearch përdoren vetëm në formë të agreguar. Me fjalë të tjera, raportet që krijohen nga këto të dhëna nuk do të thonë Kompjuteri 1 shkoi nga pika A në pikën B në pikën C. Në vend të kësaj, raportet do të jenë gjithmonë të bazuara në një grumbullim të tërë kompjuterësh të ndryshëm, që do të thotë se raportet do të përmbajnë informacion të tillë si “67% e të gjithë popullatës së internetit shkoi në pikën A” ose “35% e individëve që shkuan në pikën A shkuan gjithashtu edhe në pikën B”.
demdex Ky kuki përdoret nga Adobe Analytics për të ndihmuar në identifikimin e një vizitori unik nëpër domene. Kuki demdex vendoset në domenin e palës së tretë, demdex.net, në shfletues. Ky domen është i ndarë nga sajti që vizitohet aktualisht nga një vizitor.


6. Menaxhimi i kukive

6.1. Si t’i shikojmë kukit

Duke qenë se kukit janë skedarë të zakonshëm teksti, ata mund të shfletohen me shumicën e programeve redaktuese ose përpunuese të teksteve ose të fjalëve. Ju mund të klikoni mbi një kuki për ta hapur atë. Më poshtë ndodhet një listë lidhjesh se si të shikoni kuki në shfletues të ndryshëm. Nëse përdorni një shfletues tjetër, konsultohuni me informacionin e kukive të atyre shfletuesve. Nëse përdorni telefon celular, shikoni manualin e pajisjes për më shumë informacion.

Firefox
https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer

Chrome
https://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647&topic=14666&ctx=topic

Internet Explorer 8-11
http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/delete-manage-cookies


6.2. Çaktivizimi/aktivizimi ose fshirja e kukive
Për të kufizuar ose bllokuar kukit, ju e bëni këtë përmes cilësimeve të shfletuesit.

Nëse nuk doni që uebsajtet të vendosin fare kuki në kompjuterin tuaj, ju mund t’i përshtatni cilësimet e shfletuesit tuaj në mënyrë të tillë që të njoftoheni përpara se të vendoset një kuki. Po ashtu, mund të përshtatni cilësimet në mënyrë të tillë që shfletuesi juaj të refuzojë të gjitha kukit ose vetëm kukit e palëve të treta. Po ashtu, ju mund të hiqni çdo kuki që është vendosur tashmë. Vini re se duhet të përshtatni veçmas cilësimet për secilin shfletues dhe kompjuter që përdorni.

Kini parasysh se nëse nuk dëshironi kukit, ne nuk mund të garantojmë më funksionimin e duhur të uebsajtit tonë. Disa funksione të sajtit mund të humbin, ndërsa ju mund të mos jeni më në gjendje të shikoni uebsajte të caktuara. Për më tepër, refuzimi i kukive nuk do të thotë se nuk do të shikoni më reklama. Vetëm se reklamat nuk do të jenë më të përshtatura për interesat tuaja dhe do të përsëriten më shpesh.

Secili shfletues ka një mënyrë të ndryshme për të përshtatur cilësimet. Nëse është e nevojshme, konsultohuni me funksionin e “ndihmës” të shfletuesit tuaj, për të konfiguruar cilësimet e sakta.

Për të çaktivizuar kukit në celularin tuaj, shikoni manualin e pajisjes suaj për më shumë informacion.

Ju mund të lexoni më shumë rreth kukive në internet në http://www.aboutcookies.org/

7. Kukit e tjerë/të paparashikuar
Duke pasur parasysh mënyrën se si funksionon interneti dhe uebsajtet, ne nuk kemi gjithmonë informacion për kukit që vendosen nga palët e treta përmes uebsajtit tonë. Kjo aplikohet në veçanti në rastet ku faqja jonë e uebit përmban elemente të ashtuquajtura të integruara: tekste, dokumente, fotografi ose filma të shkurtër që ruhen pranë palës tjetër, por që shfaqen në uebsajtin tonë ose përmes tij.
Prandaj, nëse hasni ndonjë kuki të tillë në këtë uebsajt që nuk e kemi listuar më lart, na njoftoni. Ose kontaktoni drejtpërdrejt palën e tretë përkatëse dhe pyesni se çfarë kukish vendosin ata, arsyen për këtë, jetëgjatësinë e kukit, si edhe mënyrën se si ata garantojnë privatësinë tuaj.

8. Kontakti
Neve mund të na duhet t’i përshtatim këto deklarata herë pas here, që mund të sjellë ndryshime në uebsajtin tonë ose në rregulloret mbi kukit. Neve na lejohet të ndryshojmë përmbajtjen e deklaratave dhe kukive të listuara në çdo moment dhe pa paralajmërim paraprak. Ju mund të këshilloheni me këtë faqe uebi për versionin më të fundit.

Nëse ende keni pyetje dhe/ose komente, ju lutemi na kontaktoni këtu.
Dhjetor 2018