NJOFTIM PËR KUKIT

Ky njoftim për kukit përshkruan mënyrën se si Volvo Truck Corperation, me numër regjistrimi të kompanisë 556013-9700, me adresë të regjistruar në Volvo Truck Corporation, Maskingatan 5, 41764 GÖTEBORG, referuar në vijim si "Volvo", "ne", " neve", përdor kuki në www.volvotrucks.al/sq-al/.

Volvo Truck Corperation është kontrolluesi për përdorimin e kukive në faqen e internetit, si dhe për përpunimin e të dhënave tuaja personale që mblidhen nëpërmjet kukive kur vizitoni www.volvotrucks.al/sq-al/. Për informacion të mëtejshëm në lidhje me përpunimin e të dhënave personale nga ana jonë nëpërmjet kukive, shikoni njoftimin në faqen tonë të internetit www.volvogroup.com/en/tools/privacy.html

Çfarë është një kuki?

Një kuki është një pjesë e vogël të dhënash e dërguar nga një faqe interneti, e cila ruhet në shfletuesin e internetit, telefonin celular ose në pajisje tjetër të përdoruesit, ndërkohë që ky i fundit është duke e shfletuar atë faqe interneti. Një kuki mund ta ndihmojë ofruesin e faqes së internetit të njohë pajisjen tuaj herën tjetër që vizitoni atë faqe, t'ju ofrojë akses në disa funksione të caktuara në faqen e internetit dhe/ose të regjistrojë mënyrat tuaja të lundrimit.

Ekzistojnë dy lloje kukish, kukit e përhershme dhe kukit e sesionit. Kukit e sesionit ruhen përkohësisht kur ju si vizitor, vizitoni dhe shfletoni faqen tonë të internetit dhe fshihen kur e mbyllni shfletuesin tuaj të internetit. Kukit e përhershme ruhen si skedar në kompjuter gjatë një periudhe kohore, derisa ju si vizitor ose serveri që i ka dërguar i fshin ato.

Për më tepër, kukit mund të ndahen në kuki të palës së parë dhe të palës së tretë. Kukit e palës së parë vendosen nga zotëruesi i faqes së internetit dhe kukit e palës së tretë vendosen nga një faqe tjetër interneti.

Ekzistojnë teknologji të tjera, si p.sh. etiketat e pikselëve, defektet në ueb, ruajtja në ueb dhe skedarë e teknologji të tjera të ngjashme që mund të kryejnë të njëjtat funksione si kukit. Në këtë njoftim për kukit, ne përdorim termin "kuki" për kukit dhe të gjitha teknologjitë e ngjashme me to.

Për më shumë informacion të përgjithshëm rreth kukive, shihni www.aboutcookies.org dhe/ose www.allaboutcookies.org.

Nëse nuk e lejoni këtë faqe interneti të përdorë kuki, atëherë disa veçori ose seksione të saj mund të mos jenë të disponueshme për ju ose mund të mos funksionojnë siç pritej. 

Cilat kuki përdor faqja e internetit?

Ne përdorim kukit e mëposhtme për qëllimet e përcaktuara më poshtë:

Si mund t'i ndryshoj cilësimet e kukive? 

Miratimi i përdorimit të kukive nga ana jonë është opsional dhe mund zgjidhni ta tërhiqni atë në çdo kohë. Të gjitha kukit, përveç kukive të nevojshme, do të hiqen. Për të tërhequr miratimin tuaj, vizitoni Qendrën e preferencave të kukive ose klikoni ikonën blu të mburojës (Cilësimet e kukive) në këndin e poshtëm majtas të secilës faqe.

Mund të bllokoni disa kuki nëpërmjet cilësimeve të shfletuesit tuaj. Në këtë rast, shfletuesi juaj refuzon automatikisht përdorimin e kukive të tilla ose ju informon sa herë që një faqe interneti (si e jona) kërkon të përdorë kuki. Shikoni informacione më specifike më poshtë

Pas vizitës tuaj në faqen tonë të internetit, ju mund të rishikoni dhe fshini çdo kuki të përhershme që është ruajtur në shfletuesin tuaj. Për ta bërë më të lehtë identifikimin e kukive tona, ne kemi dhënë emrin e secilës kuki në tabelën e mësipërme.

 

Konkretisht në lidhje me cilësimet e shfletuesit

Shumë cilësime të shfletuesit të internetit ju lejojnë të shihni dhe të fshini kukit nga kompjuteri juaj, si dhe të çaktivizoni ose bllokoni instalimin e kukive në kompjuterin tuaj. Më poshtë mund të gjeni udhëzimet përkatëse për shfletues të ndryshëm:

Chrome (lidhja: https://support.google.com/)

Safari (lidhja: https://support.apple.com/)

Safari në iPhone dhe iPad (lidhja: https://support.apple.com/)

Internet Explorer dhe Microsoft Edge (lidhja: https://support.microsoft.com/)

Firefox (lidhja: https://support.mozilla.org/)

Opera (lidhja: https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/)

 

Ndryshimet e ardhshme

Ne rezervojmë të drejtën për të përditësuar dhe ndryshuar këtë njoftim për kukit herë pas here, duke përfshirë siç kërkohet nga ligjet dhe rregulloret në fuqi.  

Keni pyetje?

Nëse keni ndonjë pyetje ose koment në lidhje me përdorimin e kukive nga ana jonë, kontaktoni DPR.VolvoTrucks@volvo.com ose shkoni te Volvo Group - Privatësia për më shumë informacion.